Translate

fredag 24 november 2017

Middagsbjudning

Nu måste jag ändra mig om smärtlindringen. Jag hade en hemsk natt och satt uppe i tre perioder med fruktansvärt ont och kl 04 tog jag 2 citodon i ren desperation. Efter att ha varit jätteledsen på morgonen bestämde jag mig för att skita i det, jag vill inte leva med den smärtan och då kvittar det ju om jag så äter massor med beroendeframkallande tabletter. När jag väl blev hyfsat smärtfri uppåt förmiddagen kunde jag börja förbereda kvällens middag och sedan går det bra hela dagen. Det är allra värst att ligga och även sitta längre stunder.
Jag kom inte ut, allt tar så lång tid för mig, men middagen blev bra. Sonen Andreas med familj kom och vi blev 8 personer till middagen.


Andreas, Ulle, Rasmus, Carro, Sanna, Charlie och Harald


Till förrätt gjorde jag en Tomatsoppa. Hackad rödlök fick fräsa och burkar med hela tomater av bättre sort fick koka ihop med buljongtärning. Jag mixade sedan soppan och spädde med lite vatten och vispgrädde. Till gratinerat bröd med vitlökssmör.


Som huvudrätt gjorde jag Ajvarkyckling, den har jag gjort förut, orkar inte riktigt med nya recept just nu. Den är god så det blev bra. Serverade med pressad potatis och en god sallad.


Till efterrätt Yoghurtpannacotta med citrus, pistasch och honung. Jag tycker det är så god, men alla var inte så förtjusta.


En så trevlig och mysig kväll, avslappat och härligt, tack för att ni kom!

3 kommentarer:

 1. Ja precis!!! Ät nu dom tabletter du måste!! Det här kommer inte att vara för evigt!! Härligt att ni fick en mysig kväll med familjen!! Åhh!! Den soppan åt väl vi också?? Sååå god, eller hur Harald 😃 Nu hoppas och ber jag att den här natten blir bättre !! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja det är samma soppa som vi åt! Harald lika skeptisk haha! Fast en skvätt vispgrädde i gjorde honom lite mer positiv! Jo natten blev mycket bättre, såå skönt, har fått sova i två omgångar sammanlagt nästan 7 timmar, vad det påverkar huvudet! Kram

   Radera
  2. Men vad skönt att du fick sova bättre!!! Det gör mig glad!!! Jaså lite grädde gjorde susen 😂♥️ Kram

   Radera