Translate

måndag 19 mars 2018

Sol i Carboneras

Imorse bestämde vi oss för att stanna kvar på vår "rancho", solen lyste och vinden var borta. Vi behövde en dag att återhämta oss efter den lilla krocken och hinna med olika saker. Harald skulle ringa försäkringsbolaget och Bengt i Örkelljunga och jag behövde ta hand om alla bilder i datorn och en massa annat. Det blev en så skön dag i solen och vi fick en massa gjort.


Ja vi gjorde inte så mycket här, åt goda tapas till lunch med ett glas vitt vin. Nu är det nästan som vi drömt om. Annars är det ju ranchliv inte badliv.


Grannarna har det också skönt.
Vi har bestämt att försöka köra hem med backspegeln, när Harald pratade med Bengt i Örkelljunga så tyckte dom att det är bättre att fixa det hemma. Han och Bernt fixade lite mer med den så får vi se hur det går när vi kör. Vi har 5000 kr i självrisk på försäkringen så vi får se hur mycket det kommer att kosta oss.Idag skulle vi för första gången testa att duscha i bilen och upptäckte då att varmvattnet inte fungerar, det kommer bara lite droppar fram. De kunde inte säga per telefon vad det kunde bero på så det blir ytterligare en sak på den redan långa listan. Harald kallar nu Boris för "skitbil". Vi har problem med kylen också, den vill inte fungera på el, bara stänger av hela tiden. Vi pratade med några svenskar i Almerimar som sa till oss att man ska aldrig köra iväg såhär med en ny bil, bäst att testa dessa i Sverige för det är alltid massor som inte fungerar????? 
Jag bakade en Solskenskaka i Omniaugnen till eftermiddagskaffet, gott och vi kunde fika tillsammans ute.


Precis när vi fikat klart kom vinden i rasande fart och vi fick flytta in, senare kom även regnet.


Middagen idag blev enkel, kokt kall skinka med en champinjonstuvning, det var gott.


Kvällsplanering med vännerna och vi kom på att vi inte en enda gång suttit ute på en servering och druckit de där vackra paraplydrinkarna! Vi får svårare och svårare för att bestämma något, Harald vill helst köra direkt hem, men vi får väl hejda oss en aning och ta vara på solen som ändå verkar komma.   Vi får se imorgonbitti var vi tar vägen.

6 kommentarer:

 1. Denna första resa med Boris kommer ni sent att glömma! Oj så mycket ni varit med om och då menar jag både på gott och ont. Nästa tur får ni göra i Sverige så ni har nära till husbilsförsäljaren. Hoppas ni får lite bättre väder resten av er tripp. I natt har vi fått lite snö som nu blir blask och som vanligt har de hänt en hel del avåkningar. Nu hoppas jag att det var de sista snöflingorna för i år då det i dag är vårdagjämning och solen lyser från en klarblå himmel. Soliga hälsningar från Höganäs. Kramar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, åh, ja jag har fått bilder på krokus och annat idag, hemlängtan. Nu kommer våren säkert efter en ovanligt lång vinter. Det blir garanterat bara Sverigeåkande resten av året! Kram

   Radera
 2. Vilken otur ni har..även om ni är äventyrliga och modiga, så är ju "problemavdelningen" maxad. Hoppas ni hittar några guldkorn på vägen som ni kan ta med er hem och minnas och släppa det där andra! Kram Gunnel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja vi har många guldkorn också från denna resa och än är den inte slut! Kram

   Radera
 3. Gott med lite sol iaf. Och en massa gott har du fixat även i husbilen, bra jobbat!! Hoppas på en fin dag i morrn igen💚💚💚 Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jodå det blev fint väder även idag så nu njuter vi av det! Kram

   Radera