Translate

onsdag 11 juli 2018

Svanesund/Hals

Igårmorse drog vännen Mats ut oss på en riktig morgonpromenad, jösses motion för en hel vecka haha! De bor i närheten av en fin skog, Björndammarna.Det finns så mycket blåbärsris, men inte mycket blåbär, för torrt antagligen. De små bäckarna var helt uttorkade.
Vi sa hejdå till Mats och Anna-Lena och körde vidare upp till Orust. Vi skulle besöka vännerna Tina och Janne innan de far iväg på sina semesterturer. Först stannade vi i Svanesund för att bada, längtade så efter ett bad efter promenaden.


Ett jättefint bad och en ställplats rakt ovanför. Där går att stå så det lägger vi till våra ställplatsminnen. Det var härligt att bada där från bryggorna.


Hos Tina och Janne kunde vi stå på en stor parkering som de hade kollat upp. En kort promenad till deras fina hus.De har också en jättefin trädgård och en altan längs med huset med utsikt över vattnet med Tjörnbron i bakgrunden.Vi satt ute i solen och fikade en stund innan vi fick dra oss in från solen.Vi fick låna hattar men inte ens det hjälpte.Jag blev så biten av som Janne kallade Blinningar och när jag kollade så var det en slags broms. Jag var stundtals desperat haha. Janne hade ett naturmedel som jag smorde in mig med, men det hjälpte inte och till slut rusade jag ner till bilen och hämtade Mygga. Det hjälpte!


Det serverade en riktigt härlig sommardrink. Det var så roligt att träffas igen, underbart att kunna hålla kontakten, det har vi gjort sedan vi arbetade tillsammans på Socialförvaltningen i Höganäs på 70-talet. Inte bara jobbat ihop utan umgicks och höll på med många kulturella aktiviteter. Härliga minnen.


Dags för middagen och till förrätt fick vi en jättegod rätt. Squashskivor med parmesanost och kryddade med salt, peppar och vitlök och gratinerade i ugnen. Så somrigt och gott.


Kyckling i en sås med ingefära och citron med färsk pasta och stekta ananasskivor. Det var också så gott.


En fantastisk kväll blev det.


Kaffe med rabarberpaj och vaniljsås, jag var proppmätt kan man säga.


Regnet kom och det blev lite friskare ett tag.


Vi fick en liten visning i Tinas ateljé, hon målar i akryl och akvarell, så fina. Hon har precis haft en utställning i Skärhamn.
Tack, tack för en fantastisk dag och kväll! Har vi det bra eller?

6 kommentarer:

 1. Fina bilder och fina tavlor! De där j-la blinningarna, de är verkligen obehagliga. Hör ju inte när de kommer utan det gör bara ont rätt var det är. Ja ni verkar onekligen ha det riktigt bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja nu kan jag riva på dom i flera dagar haha! Precis så är det, bara plötsligt! Det går ju inte att ha något annat än bra denna sommar!

   Radera
 2. Underbart!! Så mycket fint , härligt och gott på en och samma gång ❤️❤️❤️ Åhh!! Regn!! Kan ni inte skicka det hit till oss? Börjar bli kritiskt nu. Så mysigt att få följa er och drömma sig bort ett slag... KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja säkert inte lätt att vara bonde denna sommar, hoppas ni har foder till alla era djur! Kram

   Radera
 3. Tack själva. Det är ju så himla kul o träffas o många härliga minnen har vi. Så fina bilder o du berättar så levande om allt som händer. Kram från oss på Hals

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag läste att ert besök i Sunne blev lyckat, roligt! Kram

   Radera