tisdag 4 juli 2017

Bodö

Idag lämnade vi Lofoten med att åka färja från Lödingen till Bognes. Det slog oss när vi körde att vi tycker bättre om norra delen av Lofoten och nästan ännu mer om fastlandet. Men vi är så glada över att ha fått uppleva Lofoten. Nu känner vi dock oss helt nöjda med att lämna Nordlandet och kylan. Ni kanske tycker att jag är galen men jag tycker inte om midnattssolen, vill ha tillbaka den vanliga rutinen med att det blir mörkt på natten. Jag kanske tar tillbaka det när vi kommer söderut, vem vet?
Jag har en bra chaufför, han kör lugnt och säkert och tappar aldrig humöret, men säger lugnt att "nu vill jag snart inte se ett enda fjäll till med snö på".Hejdå Lofoten!


Vi hade sådan tur att vi kom genast med färjan, jag hade annars förberett mig på väntetid. En så vacker väg söderut med massor av tunnlar och vi körde en liten omväg för att vi ville se Bodö. Vi ångrade oss när vi körde in i en stor stad med vägarbete och vi visste absolut inte var vi skulle ta vägen. Harald var trött efter en lång dag och vi nästan bestämde oss för att vända igen när vi körde runt i centrum. Men, så plötsligt upptäckte vi en ställplats för bobilar på en stor parkering mitt i centrum! Dessutom fanns det plats, idag har vi verkligen haft turen på vår sida. En liten paus för Harald och sedan promenerade vi runt i centrum och hamnen. Jag var lite förvånad över att det är en så stor och väldigt modern stad, vi hittade ingen gammal bebyggelse alls, lite trist på ett sätt. 
Regnet kom efter en fin dag med sol.
I Bodö var det någon slags internationell matmarknad, härligt att se allt efter flera veckor utan så mycket sådant utbud.


Vi bara tittade, men var ganska sugna på fransk nougat.


Bodös bibliotek Stormen som är bland världens vackraste bibliotek läste jag. Det är jättevackert både utanpå och inuti och ligger vackert precis vid hamnen.Vi gick tillbaka och åt middag, idag blev det potatisbullar från frysfacket och bräckta skinkskivor. Vi stannade för att handla lite idag och det blev inte mycket i korgen, bara det allra nödvändigaste, det är så dyrt här och något får vi försöka spara in på.


Här står vi inatt.


Vår läckra middag haha!

2 kommentarer:

  1. Ååhh!!! Ja jag har tur som får följa med er såhär!! Jag får drömma mig bort vid mitt scrappbord istället , haha!! Trevlig resa söderut nu!! Kram 💚💚💚

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja jag kan också tänka mig scrapbordet, men det blir extra roligt när jag kommer hem med förhoppningsvis nya saker från Cili in Papers. Kram

      Radera