lördag 1 juli 2017

Lofoten

Vi lämnade Sörreisa och familjen vi besökt, det har varit så trevliga dagar och ett fint minne särskilt för Harald. Vi hoppas på ett återseende någon gång i framtiden. Klockan var mycket innan vi kom iväg, men just det, vi har ju inte bråttom! Vi körde mot Lofoten och jösses vilka vägar, emellanåt är vägunderlaget så jobbigt, antingen är det vägarbete så det bara är grovt grus eller är vägbanan full av gropar. Vi kör inte så fort för det känns som att allt i bilen skall rasa samman. Vyerna är lika fantastiska, men jag måste ändå erkänna att vi börjar bli mätta på allt fint. Det är likadant alltid när vi är ute, det är precis som att vi inte klarar av för mycket intryck och känner att nu är det nog, nu vill vi hem. Vi kan ju ändå inte köra hemåt utan att ha sett Lofoten, vi skulle alltid ångra oss. Men, så långt det är och sedan måste vi köra tillbaka också eftersom det ligger nere på en ötunga och för att komma vidare hemåt måste vi tillbaka till Narvik. Nu ikväll har vi dock kollat på en färjetur som gör att vi slipper det så vi får se hur vi gör. Bron över mot Lofoten.Vädret har blivit fint nu i två dagar, inte så mycket sol visserligen, men det är varmt och det är så skönt. Vi stannade för en lunchfika som vi kunde ta utomhus, det var längesedan.


Vi körde och körde kändes det som, tunnel in och tunnel ut, kringelikrogvägar, fjordarna måste köras runt osv. Vi orkade inte riktigt ända fram dit vi tänkt utan stannade på en parkering som ligger fint vid havet som går in här. 


Vår utsikt för kvällen och natten.Därborta står vi.

Vi orkade inte mycket mer än att fixa middagen och studera kartan haha!


Kyckling idag, hade lite i frysfacket. Jo, jag orkade faktiskt baka några muffins i Omniaformen, blev jättebra och gott!


6 kommentarer:

 1. Spännande att få uppleva Lofoten, skulle gärna också åka upp dit! Följer med spänning, kram och njut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det känns speciellt, men idag vräker regnet ner och är 10 grader ute så det blir en "vilodag"! Kram

   Radera
 2. Otroligt fina bilder du levererar till oss. Följer er varje dag på denna härliga resa ni gör. Ha det fortsatt bra och jag ser framemot ditt nästa inlägg. Kramar till er båda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, så glad att det uppskattas! Ni har det säkert också bra, ser liksom er utsikt framför mig! Kram

   Radera
 3. Jo då så att !! Nog fixar hon festmat även i Bosse !! Heja dig!! Ser så gott ut!! Och en massa vackert igen !! Härligt!!! Kram💚💚💚

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla, måste ju göra något haha! Kram

   Radera