Nuförtiden tar det alltid lite tid för mig att fixa mat och det var väl det jag hann med idag innan de kom på eftermiddagen.
Vi började med att dricka kaffe och jag hade bakat en liten glutenfri bakelse. Jag gjorde den lite efter eget huvud och den blev riktigt god. Jag mixade mandelmassa med äggvita till lagom konstistens och fyllde smeten i en muffinsform. Gräddade i 225 grader i ca 10 minuter. Jag gjorde lite vaniljkräm och garnerade med den och vispgrädde samt björnbär. Jag skulle haft lite florsocker över, men det var slut.
Mandelbiskvierna här bakom i muffinsformen.
Gofika och prat innan vi tog en promenad ner till badet och hamnen. De har bott i Höganäs för många år sedan och även haft båt här. Det var sedan vi båda flyttade våra båtar till Helsingborg och bodde i dom i flera år. Vi hade roliga år tillsammans där.
Tillbaka hem åt vi middag.
En enkel liten förrätt med smörstekt färsk sparris, räkor, stenbitsrom, rödlök och crème fraîche. En riktigt bra förrätt (Harald fick skinka).
Den här bilden ger inte denna rätt rättvisa. Limestekt kyckling med tandooripotatis och en krispig sallad. Det var riktigt gott tyckte jag, gör den, säger jag bara.
Till efterrätt gjorde jag en liten egen variant i ett försöka att återskapa en god pannacotta som jag åt på Saluhallen. Jag gjorde karamelliserade rabarber i stekpannan, stekte i smör, sockrade och lät det fräsa ihop.
Fläderpannacotta som grund, rabarbern ovanpå. spritsade grädde och några hallon på det. Gott!
Åh, så mycket god mat!
SvaraRaderaJa gott var det, men det har väl du också därnere på Teneriffa! Kram
RaderaMums!!!!!💚💚💚
SvaraRaderaJust det haha!
Radera