fredag 14 juli 2017

Höganäs-Nordkapp-Höganäs

Hemma och försöker smälta alla intryck från denna tur. Idag är det dessutom exakt 1 år sedan vi hämtade husbilen Bosse och han har rullat många mil sedan dess. Denna gången har vi kört 680 mil och det har gått så bra. Vi har tankat 613.5 l diesel vilket gör att han dragit 0,90 i snitt. Det är vi nöjda med. Vi har varit ute i 31 dagar och av dom har vi stått på camping eller liknande betalplatser 10 nätter, resten har vi fricampat eller stått hos vänner. Det har känts alldeles lagom, vi tycker båda alternativen är trevliga, ibland har vi stått på alldeles underbara fricampingställen och ibland har vi njutit av servicen som en camping erbjuder.
Det har varit en helt perfekt tur och vi har fått se så mycket av vårt land och av Norge och fått uppleva hur naturen förändras.


Inlandsvägen upp genom Sverige bjöd på så mycket, framförallt fick vi lite inblick i samernas liv som vi var okunniga om.


Vildmarksvägen med Stekkenjokk är också ett härligt minne, precis som alla dom där städerna, Vilhelmina, Jokkmokk, Kiruna, Karesuando som jag bara hört talas om.


Ishotellet i Jukkasjärvi är absolut en favorit.


Vi körde genom Finland och Norge på väg upp till Nordkapp och passerade det platta landskapet med myrmarker som var speciellt i sig.


Så närmade vi oss Nordkapp och landskapet förändrades med höga snöklädda fjäll.Nordkapp och vägen upp dit kommer vi aldrig att glömma. En stor upplevelse.
Vägen sedan söderut i Norge har varit helt enormt vackert och det var så härligt att få se havet igen.


Tromsö, en klar favorit hos mig, likaså Senja, ön lite söder om Tromsö.Så fick vi också uppleva Lofoten som alltid varit en dröm.


Att passera norra polcirkeln var också så fantastiskt.


Vi var helt förbluffade över vägarna i Norge, hela tiden skiftande mellan snöklädda fjäll och lummiga kullar och fjordar som sträckte sig långt in i landet.Vi har fått träffa många vänner och Harald har fått uppleva en del av sitt norska ursprung och fått träffa norska släktingar. Allt har varit så trevligt på alla sätt och vi försöker nu smälta alla nya intryck och hålla dom kvar, vilket alltid är så svårt. Har det verkligen hänt? Har vi varit med om allt detta?

3 kommentarer:

 1. Grattis till en härlig resa! Vi är på väg hem från "lilla Norgeresan": Hamar-Ålesund-Trondheim. Fem trevliga dagar i grannlandet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det låter också trevligt, vi ska åka mer på västkusten i Norge ett annat år, det är så vackert!

   Radera
 2. Såååp häftig resa!!! Tack för att vi fått vara med!! Kram 💚💚💚

  SvaraRadera