lördag 1 juli 2017

Senja och Sörreisa

Igår körde vi till ön Senja som är Norges näst största ö. Sunnevi som vi hälsar på har vuxit upp på ön och hon tyckte absolut att vi skulle se den innan vi fortsatte söderut. Vi ångrar det inte, en så vacker ö, grön och frodig på inlandssidan och vild och karg på havssidan.


Vi kör över bron som går till Senja.Efter att ha åkt inlandssidan norrut och förundrat oss över om vi verkligen är så högt uppe som vi är när vi ser allt grönt. Det är sådan skillnad mot när vi körde upp i svenska inlandet och fortfarande är vi långt norr om Kiruna.


Det blir skillnad i landskap.Vi körde genom många tunnlar igår, den ena värre och den andra bättre, det skiftade.
Vi åkte till ett litet ställe som ligger på en liten ö som hör ihop med ön Senja genom en lagd väg. Fiskeindustri som det är på alla ställer häruppe. Vi satte bilen och tog en promenad runt den lilla ön.

Vi fortsatte köra kringelikrok längs med havet och kom till Senjahopp, också ett fiskesamhälle och där har Kent sin fasta plats för sin fiskebåt. Roligt att se.Vi kom sedan till en fantastiskt fin stor sandstrand där vi stannade. Vi gick och tittade och jag gjorde pannkakor till lunch. Jag satte mig ute med kaffet och blev så sugen på att bada. Jag gjorde det! Nu har jag badat både norr om polcirkeln och vid ekvatorn när vi seglade över Atlanten till Brasilien, återstår då söder om polcirkeln haha! Iallafall ett helt underbart vatten även om det var kallt.


Vi skulle absolut besöka Senjatrollen tyckte Kent och Sunnevi så det gjorde vi. En anläggning som en man och hans fru byggt upp, lite utöver det vanliga haha!
Tillbaka på vår plats i Sörreisa var vi bjudna på ytterligare en middag hos Kent och Sunnevi. Jättegod kötträtt med potatisgratäng, pommes strips och bearnaisesås, jättegott. Vi fortsatte med att sitta och prata om våra olika liv och hade så trevligt. Plötsligt var klockan midnatt igen och vi gick hem i strålande sol. Konstigt är det.


Kents och Sunnevis hus.
Tusen tack för trevliga dagar och Harald har fått veta så mycket om där hans farmor kommer ifrån. Idag fortsätter vi köra söderut och skall besöka Lofoten.

2 kommentarer:

  1. Ja ni får se och uppleva så mycket vackra vyer och skiftande natur!! Vilken skatt du har att scrappa sen ❤️ Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja jag vill det nu haha! Kram

      Radera