lördag 29 juli 2017

Hemma igen

Vi besökte IKEA muséet redan när de öppnade idag. Åh, såå roligt att går runt där, så mycket minnen och så mycket kul. Har ni inte varit där så åk dit! Det mest intressanta tyckte jag var att följa hur företaget startade. Här får ni hänga med på en liten bråkdel av allt.
Första Bruno Mattsson fåtöljen.


Det första varuhuset öppnades 1958 i Älmhult i byggnaden som nu är muséum.


Här är Ingvar Kamprads kontor i sitt hem i Schweiz i ursprungligt skick.Kanske något att tänka på?


Dagens snabbätande.Det här var ju en riktigt rolig grej och man fick fotot med sig hem.De har också en trevlig butik där de säljs saker som inte finns på varuhuset, mycket fint och mycket vill ha. Vi avslutade med en fika i restaurangen, kaffet ingick i inträdet haha! Vad det kostade? 55 kr/person för 60+. Väldigt mycket nöje för pengarna!


Eller hur????

Vi körde vidare till Ikeavaruhuset i Älmhult. Där finns även ett fyndvaruhus att kolla i. Vi behövde köpa en ny gryta eftersom "någon" glömde vår gryta i disken på Röstånga camping. När vi gått runt var vi hungriga så det fick bli köttbullar.


Vädret var inte bra idag, regnade, det är verkligen varannandagsväder denna sommar. Vi körde ändå till Carl von Linnés Råshult som ligger ca 6 km norr om Älmhult. Det var så rofyllt och vackert att gå runt där. De har återskapat landskapet så som det såg ut förr, så roligt att se.

Vi hade redan bestämt att köra hem efter detta. Jag har fått ont i halsen och mår inte riktigt bra, vädret var inget vidare och ja.... lika bra att åka hem kändes det som. Så ikväll kom vi hem igen och är så nöjda med denna lilla tripp som vi har haft.

2 kommentarer:

  1. Ååhhh!! Jag vill också dit!!! Så roligt och intressant !! Och så vackert där hos Linné 💚 Fy då för ont i halsen! Krya krya!!! KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja åk till Skåne och ta vägen inom Älmhult vet jag! Tack, redan bättre! Kram

      Radera