lördag 8 juli 2017

Tangen

Jösses vad det regnat denna dag, men slutade med en riktigt fin kväll. Haralds kusin Knut kom till oss i bilen under förmiddagen och vi hade en pratstund med kaffe. 


Knut guidade oss sedan runt lite i Hammar i vår bil. Vi parkerade och tittade på ruinerna av den gamla domkyrkan som svenskarna eldade upp en gång i tiden under något krig. Nu hade de byggt upp ett stort glashus över ruinerna och det används till konserter, bröllop, begravningar och lite allt möjligt. Det är väldigt vackert. Hamar är en väldigt fin stad där den ligger vid sjön Mjösa, vi tyckte om den och hade nog sett oss omkring mer om det inte regnat så mycket. 

Vi avslutade med en fika på ett köpcenter och då anslöt sig också en av Knuts döttrar med sambo. Det var väldigt trevligt att träffas. 

Vi körde vidare några mil söderut till en campingplats i Tangen. Vi behövde verkligen nyttja serviceanläggningen och campingen är fin. Jag passade på att städa när det gick att ta ut saker, välbehövligt och när det är rent och snyggt i bilen känns det mycket bättre. Det regnade fortfarande till och från så vi tog ut vår markis, första gången på denna resan, så att vi kunde sitta ute ändå. Nu har äntligen värmen nått oss eller snarare vi mött den. Idag hade jag ett paket med halluomiost i kylen så det blev det och couscous med rödlök och sallad. Jättegott! Imorgon, när vi kommer till Sverige igen skall det handlas nya matvaror! 
Det är fint med camping, få gräs och kunna sätta ut sina stolar!

2 kommentarer:

  1. Men så vackert med det glashuset!! Häftigt!! Kul stt ni träffar på lite av släkten igen! Ha det gott!! Saknar dig💚 kram

    SvaraRadera
  2. Tack, saknar också......och vill kunna scrappa snart! Kram

    SvaraRadera