söndag 9 juli 2017

Fjällbacka

Vi hade en sådan skön morgon med utsikt över Mjösa, alldeles stilla och tyst. Sista morgonen i Norge och på något konstigt sätt så kändes det lite sorgligt. Vi körde vidare söderut på små vägar eftersom vi efter ett tag körde av motorvägen när vi såg alla avgifter som vi skulle bli debiterade. Det blev lite omvägar på det sättet, vi skulle till Haralds kusin Ellen som bor lite utanför Oslo och dit kom vi utan att köra fel en enda gång. Ellen och hennes man Anders bjöd oss på lunch och det var så roligt att träffas, mycket prat och timmarna bara försvann. 


Utsikt över Oslofjorden från deras terass.Vi fick jättegod lunch med en massa godsaker. Tusen tack för en trevlig eftermiddag!


Vi lämnade sedan Norge och vid gränsen stannade vi för att handla. Nordby Köpcentrum, vilken matbutik med ett jätteutbud, vi blev helt matta. Det kändes som rena chocken faktiskt att komma dit, vi har inte tänkt särskilt på det, men antagligen har vi vant oss vid det lugna och naturen som vi levt med många veckor nu. 


Vi kom till Fjällbacka och ställde oss på en parkering och hoppas på att kunna stå här. På samma parkering står Haralds kusin JoJo med fru Nettan och dom har stått ett dygn redan utan att ha blivit ivägkörda. Vi gick iväg direkt för att äta den där pizzan som vi längtat efter. Vi satte oss på Bryggan i centrum och det kändes så härligt att vara här igen.


Vi parkerade vid Richters bygga, det är fördelen med en liten husbil.Jag fick min Fjällbacka pizza, den heter så, färskpotatis, dill, räkor och crème fraîche. Harald tog en italiensk pizza.Jojo kom efter en stund och senare hade vi gemensamt kvällskaffe hos oss. Kul att träffas igen. 

4 kommentarer:

 1. Mmm, god pizza och trevligt sällskap💛

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var det, jag fick ta halva med mig hem haha!

   Radera
 2. Alldeles alldeles underbart!! Så härligt !! Men förstår din känsla av melankoli ❤️ kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är både roligt och sorgligt att denna turen snart är slut! Kram

   Radera