torsdag 20 juli 2017

Överraskad.... igen....

Alltså, jag är totalt överraskad igen, min 70-årsdag varar länge. Jag är så lyckligt lottad med en fantastisk familj och vänner, så tacksam är jag. Idag skulle vi ha en tjejträff som vi brukar, jag och mina tre syföreningsdamer. Syförening var i och för sig för länge sedan, sådär en 35 år sedan, det var väl då ungefär som vi slutade sticka och virka på våra träffar. Vi skulle till Ingrid och hon hittade plötsligt på att vi skulle träffas redan på förmiddagen och jag trodde att det var en överraskning för alla. Här väntar Ame och Ingrid på mig efter att jag fått springa tillbaka hem och hämta min kamera. Jag tog också fel på tiden och det blev lite panik att bli klar. Det går utför.....Sedan fattade jag ju att det bara var jag som inte visste var vi skulle.


Margareta anslöt på bussen i Viken och jag fick öppna kuvertet där det låg en massa lappar 0-7 som jag fick öppna en i taget under dagen. Så himla roligt.


Bussen gick till Helsingborg där vi promenerade till Sundsbussarna.I väntan på färjan tittade vi på den gamla Färjestationen som är flyttad till en ny plats. Det har blivit så fint och själva byggnaden är nyrenoverad och fin. Så trevligt att sitta och ta en fika där.Så kom vi till Helsingör i Danmark och först kollade vi blommorna på torget där.


Vid det här laget hade vi redan skrattat så mycket, vi är rätt galna ihop och så skönt det är. "Man får ju inte gamla till sig" som 105-åriga Dagny sa i sitt sommarprogram. Det gör inte vi!Det är så fint överallt i Helsingör, jag skulle kunna gå runt en hel dag och fotografera hus och miljöer. Vi strosade runt och kollade lite butiker, det finns så mycket roligt där.Nu skulle vi gå restaurang Hyacint för att äta lunch.Tre så goda smörrebröd som är som en hel måltid, jag har gått och längtat efter det rätt länge och nu fick jag det!Dags för näst sista lappen, 2 flaskor vin??? Fast det var bara 250 ml flaskor blev jag lugnad med haha!


Vi hade ett helt underbart väder och vilken stämning där på Axeltorv med mysig jazzmusik.


Sista lappen var sedan glassinköp och jag tog med guf som är ett måste för mig i Danmark.Efter lite blominköp satt vi och väntade på färjan hem igen.


Vi avslutade med ett glas vin på Hamnkrogen i Helsingborg. Det blev ju bara ett glas på Axeltorv och vi måste ha den tänkta ransonen haha!


Nu väntar vi på bussen hem till Höganäs och Viken efter en så härlig dag. Jag är trött och så glad, ler fortfarande. Så mycket tack för allt detta, så roligt och så gott och jag är så glad för vår vänskap!

4 kommentarer:

 1. Sååå härligt!!! Underbara vänner!!! Och ni har ju sommar!!! 💛💛💛 Lycka!! Så roligt att få hänga med som vanligt!!! Kram från ett regnigt Edsbyn 💚💚💚

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna, ja en sån rolig dag vi hade. Idag är det mulet och regnet hänger i luften! Hoppas ni får det fina vädret nu! kram

   Radera
 2. Vilken fin dag vi fick när vi skulle gratta dig!Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så härligt vi hade det! Och ett extra tack till dig Ingrid som ordnat det så bra! Kram

   Radera