måndag 3 juli 2017

Svolvaer Lofoten

Imorse blev jag för första gången på denna turen galen på duschen. Efter tre veckor är det ganska unikt och jag började tro att duscharna skulle ha blivit så mycket bättre numera. Först var det ganska slitet och småskitigt, men det får ju gå. Jag steg in i första duschen som var mest ok eftersom den var tänkt för mammor med småbarn, där fanns liksom en bänk att lägga saker på. Jag klädde av mig och inget vatten kom ur duschslangen, jag höll på länge eftersom Harald nämnt något om sensorer så hoppad jag runt lite utan resultat. På med kläderna och ut, testade en annan, gick inte heller. På med kläderna en andra gång och for ut och ner till receptionen (det var 11 grader ute), rusade in (jag hade bara pyjamas) och möttes av massor av människor som stirrade på mig. Hej, sa jag och log, ingen, ingen svarade mig, då gick jag rakt in till killen bakom disken som höll på med en svensk man vars betalkort inte fungerade. Killen gick och sa till någon och jag gick tillbaka. Då sitter det en liten svart sak på blandaren, alldeles jämn med blandaren, gick liksom inte att märka, den skulle jag tuscha! Hur svårt är det att sätta upp ett anslag?? När jag duschat klart och hade allt på golvet eftersom den duschen inte hade någon avställning, då sätter grannen igång och duscha så det fullständigt sprutar ut i min dusch nedanför väggen. Vid sådana tillfällen längtar jag till min egen dusch!!! 
Nåja, vi körde iväg och fortsatte söderut med fina vyer till en liten by Henningsvaer som skulle vara fin. Vi parkerade och promenerade runt, mycket konstbutiker, gillar jag och roligt att gå och titta. Naturen här är väldigt lik Bohuslän om man inte tittar på de höga fjällen, emellanåt tycker vi att vi är där. 
Lika fint vatten som i Kroatien så ibland tycker vi att vi är där! Man kan säga att Lofoten har allt utom värmen.
Ville ha mycket i denna konstbutiken!


Vi fortsatte sedan ytterligare lite söderut, men till nordliga sidan av Lofoten, till Borg där det finns ett Vikingmuseum. Där har arkeologer grävt ut det största långhuset från vikingatiden i Norge och Europa. Huset är rekonstruerat i full storlek, 83 m långt. Där härskade en mäktig vikingahövding och massor av föremål finns i en utställning. Själva långhuset var inrett som det man vet och här pågick olika vardagssysslor. Det var väldigt roligt att se och tänka hur de levde i landskapet. Själva landskapet här runt orten Borg var inte som jag tänkt mig Lofoten, vackra gröna kullar, ser ut lite som på bilder från Färöarna.

Denna kyrka låg också här, byggd på 50-talet, kändes inte riktigt som om den hörde dit. Vacker iallafall med en fantastiskt vävd altarutsmyckning.Jag gick själv ner till havet för att se båtarna, Harald tog en paus. Den största båten var ute och seglade med folk, såg den bara på långt håll.


Vi bestämde oss sedan för att köra vidare tillbaka norrut, vi tyckte det var för tidigt att ställa oss för kvällen och imorgon skulle vi se Svolvaer som är den största orten här på Lofoten. Vi hittade ingen rastplats som vi tänkt oss och plötsligt var vi i Svolvaer. Vad göra? Vi hittade till slut ett ställe att parkera, men inte övernatta så vi tog oss samman och promenerade runt där och tittade. Det var jättefint, men ganska snabbt sett.Den stora katedralen på Lofoten, vi skippade den.


Nu känner vi oss jättenöjda med Lofoten, vi körde en bit till och hittade en fin rastplats där vi står nu för natten. 

Nu tär vi på konserverna, ärtsoppa idag!


Imorgon ska vi köra en bit till norrut och sedan ta en färja över till fastlandet.

6 kommentarer:

 1. På fredag kommer jag hem ..... sätt nu fart söderut😜

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är långt Mia, men jag ser fram emot att vi kan prata i telefon iallafall! Kram

   Radera
 2. Så fina bilder. Mäktigt o Lofoten är ju ett speciellt mecka för akvarellmålare. Ha fortsatt härlig tur! 😊 Kram Tina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Tina, ja mycket konst och konstnärer här, men jag tycker det är lika fint i Bohuslän! Kram

   Radera
 3. Alltså det är inte då kul med sånna duschar !! Jag förstår din frustration ! Men vackert är det och vilken upplevelse att se det vikingahuset,wow !! Åker ni hemåt nu eller?
  Ser att Mia saknar er!! KRAM💚💚💚

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nej det är avigsidan med detta livet. Vi åker söderut nu, men vi tycker att det är så långt! Kram

   Radera