Translate

lördag 22 december 2018

Första julfirandet

Igår hade vi första julfirandet för i år. Vi har lite knyte på julen för att vi skall kunna umgås i familjerna utan att några måste göra allt. Vi bidrog igår med efterrätten och jag gjorde en marängtårta eftersom jag vet att alla gillar det.


Till botten använde jag detta receptet och det blev väldigt bra. Marängtårta. Sedan exprimenterade jag med fylningen och det blev väl sådär. Jag tog citronsorbet först och sedan grädde och det blev lite vattnigt, hade varit bättre med lemon curd. Jag tänkte friskheten kunde vara gott och smaken var det inget fel på.


Vi gick till sonen Andreas och familjen kl fem och dit kom också barnbarnet Anna med familj. Tyvärr jobbade barnbarnet Rasmus så han och sambon Carro var inte med.


Först blev vi serverade skumpa och lite olika tilltugg vid deras bord i köket, åh vad det är mysigt.



Under tiden fick alla hälsa på den lilla tösen, Melina, hon är ju helt underbar.





Storebror Mathèo hade inte riktigt tid med oss.



Han gillar inte blixten i kameran. Överhuvudtaget är det så svårt att få bra foto under denna mörka tiden, alla måste vara helt stilla för att det inte ska bli suddiga foton. 


Bordet var dukat så fint för oss alla.



Andreas och Ulla fixar med maten, en jättegod köttgryta med ris, sallad och vitlöksbröd.



Efter maten vad det dags för tomten och den lilla julklappsutdelningen. Tomten dök upp utanför ett av fönstren och Mathéo blev livrädd. Jösses vad vi skrämmer barnen för att upprätthålla traditioner haha!


Då väntar vi på tomten.



 







Huvudrosett i julklapp.





Klapparna till alla barn är utdelade och det är tomt under deras fina lilla gran. Vi åt efterrätten och fortsatte prata och därefter var det dags för Julklappsspelet!



Jösses, vilken cirkus det blir, jag är bland de värsta...... 




Harald jagade en parfym, men fick till slut bara prova den haha! Han blev utan klapp, men jag hann precis norpa två fina ljus innan det var slut!


Vi fortsatte sedan snacket om allt möjligt och vi kom inte iväg hemåt förrän vid halv två. Jag kände mig så glad över att ha orkat med. 

Så mycket tack för ett så mysigt och roligt julfirande!

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig samling!!Så fina allihopa❤️ Härligt att du kunde vara med. God fortsättning på julen ❤️ Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, detsamma till dig Anna! Stor kram

      Radera