Translate

söndag 23 december 2018

Lillejulafton

En så lugn lillejul idag, jag vet inte riktigt hur det gått till, men jag har inte så mycket att göra. Jag gjorde lite julgodis på morgonen, Rocky Road. Att göra godis är inte riktigt mitt bästa, men det blev godis ändå, jag hade problem att få upp det från formen först och blev lite ilsken. Jag gjorde en Janssons Frestelse också, vi har knyte på julafton och vi ska ha med oss den och lite annat. Haralds syster Karin och maken Dan kom med blommor och God Jul till oss, så gulligt och det blev en liten pratstund. Jag fixade det sista med julklapparna och gick sedan iväg hem till sonen Joel. Skönt väder, helt vindstilla och tyst och lugnt på stan.


Lite pudersnö ligger kvar på marken, mysigt.


Barnbarnet Wille kommer inte hem till julen, det är tråkigt, men kanske bäst så. Vi kommer att sakna honom så, Joel kommer att åka upp imorgon medan övriga familjen firar med oss och åker sedan upp på juldagen. Vi kommer att sakna Joel också under julafton.


En fikastund iallafall, det kom fler som ville lämna julklappar till Wille.


Petra och Ebba bakade bullar.


När jag kom hem hade Harald kokt julskinkan och vi hade den vanliga skinkmackan för att testa. Det är det bästa.


Jag kokte risgrynsgröten, jag gör det efter receptet på förpackningen. Karin har börjat göra gröten i ugnen och tycker det är perfekt, finns bra recept på Allt om Mat skrev hon till mig. Jag orkade dock inte tänka nytt utan gjorde som vanligt. Egentligen brukar jag inte koka den förrän på julaftonsmorgon, men nu är det nytt påhitt att vi ska bada på förmiddagen.


2 kommentarer:

  1. Skömt att det har varit lugnt! Tycker du haft lite att stå i ändå, haha! Trist att Wille inte blir med men det är kanske bäst för honom som du säger. Tänker på honom, familjen och er❤️ Ha nu en fin jul min vän! KRAM

    SvaraRadera