Translate

söndag 13 mars 2016

Middagsbjudning

Igår höll jag på med mat hela dagen, ja, ok, satt lite vid scrapbordet också. Solen ville inte visa sig trots att det är vårväder så jag hoppade över promenaden. Jag har skrivit att jag gillar att laga bjudmat och planera för det och nu ska ni få lite recept över vår mat igår.


Det är lagom temperatur för att ha den förberedda maten på balkongen. Annars är det ett problem i vårt lilla kök med ett litet kylskåp.


Hem till oss kom våra vänner Ola och Marie samt Michel och Karin. Vi hade en jättetrevlig kväll med mycket prat om allt möjligt, inte minst segling.

Allra först serverades Päronbubbel med ingefära & rom. En riktigt god festdrink som jag absolut skall återkomma till.  Till det hade jag gjort en ostpaj, Sveciapaj med karamellig lök, riktigt god den också.



En klick stenbitsrom och dill för att göra den extra festlig.


Harald serverar mousserande vin i rom/ingefära/päronröran.




Bordet är dukat med förrätten på plats.

Förrätten var Citronströmming med senapskräm & picklade betor och rostat rågbröd. Det var vackert och blev gott även om jag var lite rädd för en flopp där.


Det var mycket att göra och förbereda och allt till denna kväll var egengjort. Majonnäsen blev en aning för tunn, hade velat ha den som små spritsade kakor.


Så var det huvudrätten som inte blev så fint upplagd som jag tänkt. Just där börjar det falera och jag blir lite stressad när jag ska lägga upp. Men det var riktigt, riktigt gott, gör den! En del att förbereda men man kan göra det i god tid. 


Titta hellre på bilden i receptet haha! Jag behöver verkligen öva på att lägga upp snyggt.




Efterrätten testade vi ju på fredagskvällen, men nu gjorde jag lite annorlunda, hade granatäpplekärnor och ringlade lite varm honung över det hela.
Själva pannacottan är detta receptet och sedan gjorde jag en Cranachan från detta receptet.


Jag hoppas ni blir inspirerade att laga något av detta!

Det var allt för nu, återkommer ikväll!

8 kommentarer:

  1. Oj Oj Oj!!!!! Kära söta vilken mat du grejat!!! Du är verkligen duktig. Det skulle jag aldrig fixa, så proffsigt och läckert ♡ En fröjd att få se hela härligheten :-) Sveriges Mästerkock nästa! Anmäl din mor du Mia :-) Tack finaste Christel för att du visar oss allt härligt ♡ Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för dina alltid snälla och roliga kommentarer, du förgyller mina dagar! Kram

      Radera
  2. Åh, Anna, om hon inte hade varit bäst hela tiden hade hon hoppat på stackars Leif ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh nej Mia, jag har lugnat ner mig nuförtiden! Kram

      Radera
  3. Vad du kan...ser gott ut...:) Gunnel

    SvaraRadera
  4. Ser jättegott ut och fint upplagt, vad du än säger. Du bör ju anmäla dig till "Halv Åtta Hos Mig". Jag klarar bara av att ha förrätten upplagd på tallrik, om jag ens har en förrätt numera, sedan får var och en ta från antingen uppläggningsskålar/fat eller från spisen och efterrätten har jag numera skippat. Som "efterrätt" har jag i så fall en kopp kaffe/ett glas vin och någon kaka el dyl fast då lite senare. Du är ju helt fantastisk.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, så är det för det mesta hos oss också, jag tycker bara det är så kul att göra lite extra ibland. Och efterrätt är ju så gott, det är det där lilla söta och det går ju lika bra med en kaka. Det är faktiskt inte så svårt, bara att göra haha! Kram

      Radera