Translate

söndag 17 december 2017

Middag

Imorse hade vi en lugn och fin frukostmorgon, det har vi oftast, men idag kände jag liksom ett lugn. Jag har klarat av det mesta som ska göras och stressen börjar försvinna.



Adventskalendern innehöll en massa godsaker, tack! 
Jag började förbereda lite till kvällens middag och passade på att baka Saffransskorpor samtidigt.


Det är nästan ett måste till julen.


Jag tog en paus och gick ut på en kort promenad, det var fint väder idag, kallt men skönt.






Detta fotot tog jag genom ett fönster bland bodarna i hamnen, står och väntar på våren!
Jag fortsatte med maten och blev helt vansinnig på mig själv. Det var sonen Joel med familj som skulle komma och de vill nog ha vanlig husmanskost när de kommer till oss. Varför gör jag då ny och konstig mat???? Idiot är jag och kände att detta blir totalt misslyckat. Jag skulle spritsa potatismoset och slet med detta, en del blev bra och en del såg ut som lorthögar. Jag har en helt oduglig sprits, nu ska jag köpa nytt som fungerar, jag konstaterar det hela tiden, den där spritsen som jag trodde skulle vara så bra.


Karamelliserad fläskytterfilé med mystisk sås. Jag hade vanlig fläskfilé istället och köttet blev jättegott. Potatismoset var också gott, jag spädde även med lite mjölk annars hade det blivit alldeles för hårt. Såsen tyckte jag var sådär, inte jättegott. Wille ville ha bearmaisesås så det gjorde jag snabbt eftersom jag hade påsar. Till denna rätten skulle det vara ångkokt broccoli och det gjorde jag, den blev inte alls god och jag slängde allt i soporna och gjorde en sallad till istället. Det var en del svordomar i köket denna dag.


Till efterrätt gjorde jag Banana split, tänkte att det kunde väl vara en favorit hos barnen och det visade sig vara gott för alla. Kolasåsen gjorde jag själv och smaksatte med lite kanel så att det blev lite julsmak. Den blev för tjock och det blev inte alls snyggt. Men, det var gott.


Nu blev det ändå så att alla tyckte maten var jättegod så jag kunde känna mig nöjd till slut. Det blev jag glad för.


Svartvita foton som omväxling, jag gillar det. Ebba Joel och Harald.


Petra och Wille. Amanda var inte med, hon var hos sin pojkvän.


Innan vi satte oss till bords så visade vi husbilen Boris för familjen, de hade inte sett den så det var roligt och vi själva blir sugna på att köra.



Så mysig kaffestund efter maten.


Vi fick en härlig låda med ostar och en massa annat gott. Tusen tack!

4 kommentarer:

  1. En lugn och mysig middagskväll med Joel m familj och maten ser ju jättegod ut. Varför är vi alltid så kritiska till maten vi bjuder på, fel hit och dit alltid? Jag känner oftast likadant, men ändå säger dom att det är gott och om det blir något över till dagen efter så tycker jag i fall att det är ju rätt gott ändå. Lådan med ost ser ut att innehålla spännande grejer. Ha en bra julvecka nu innan tomten kommer och så mycket som du förberett med julkort mm så blir det nog några fina paket till dig. Kramar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja precis, själv tycker jag att den ändå kan smaka bra dagen efter, det är något psykiskt i huvudet haha! Hoppas du själv kan njuta av julen och familjen nu! Kram

      Radera
  2. Åhh!! Det ser så mysigt ut allt!! Hela dagen, om vi bortser från små frustrationsinslag 😘 Ser gott ut m saffransskorpor, aldrig smakat. Maten ser också väldans smarrig ut. Och så fina bilder på härliga familjen. KRAAM 💚💚💚

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Saffransskorpor tillhör mina favoriter på julen, prova det, lättbakade. Jag tycker nog att jag gjort godare än de jag gjorde nu, ska nog kolla vad jag använde för recept förra året! Kram

      Radera